U trendu

Zaev: Nisam razgovarao sa Vučićem o ulozi Živaljevića u Sobranju

Mandatar za sastav vlade Makedonije Zoran Zaev izjavio je da sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o prisustvu srpskog diplomate Gorana Živaljevića u Sobranju Makedonije tokom upada nasilnih demonstranata 27. aprila.

„Nismo razgovarali o tome. Razgovarali smo o saradnji. Verujem da će zajednički službe Makedonije i Srbije rešiti to pitanje“, rekao je Zaev nakon večere balkanskih premijera u Briselu.

Zaev je, kako je saopštila njegova stranka SDSM, istakao da je srećan da su svi mogli medjusobno da razgovaraju o potrebi gradjana za unapredjenje saradnje.

Kako prenose makedonski mediji, srpski premijer Aleksandar Vučić opravdao je prisustvo diplomate i oficira BIA Gorana Živaljevića u Sobranju Makedonije 27. aprila.

„Njegov posao je da izveštava iz te zemlje“, rekao je Vučić.

Da je Goran Živaljević, oficir BIA i savetnik u ambasadi Srbije u Skoplju, za vreme upada nasilnih demonstranata bio u Sobranju Makedonije objavio je istraživački tim Televizije Telma i dnevnika Koha.

Srpski diplomata je potvrdio tu informaciju, ali je rekao da je bio po službenoj dužnosti, da vidi da li u incidentu učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike