Zaev: Prijateljski odnosi, podrška pozitivnom rešenju za KiM

PREŠEVO – Premijer Makedonije Zoran Zaev izrazio je danas zadovoljstvo što zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem može da najavi važan projekat „One stop shop“, koji označava integrisano granično upravljanje.

Istovremeno je istakao izuzetne prijateljske odnose dve zemlje, uz poruku da će oni dalje samo napredovati.

Zaev je u obraćanju rekao da veruje da će brzo biti potpisan Protokol o realizaciji projekta, na zajedničkoj sednici dve vlade, koja je, kaže pripremljena, i koja bi trebalo uskoro i da se održi.

Izneo je podatak da se jedna milijarda evra izgubi na Balkanu zbog čekanja na ghranicama, da se 80 odsto vremena prilikom prevoza roba „potroši“ na graničnim prelazima, a svega 20 odsto na putu.

Sve to govori, smatra, da treba brzo da delujemo i da budemo na korist građanima.

Zaev je podvukao da Makedonija podržava pozitivno rešenje za Kosovo, koje će da unapredi život i Srbima i Albancima i koje će garantovati mir i bezbednost i prosperitet „i Srbije i Kosova“.

On je rekao i da je značajno to da svi lideri u regionu budu objedinjeni oko zajedničkog cilja regionalne saradnje i članstva u EU.

Odgovarajući na pitanja novinara, Zaev je rekao da je njihov posao da služe građanima, a ponajviše u ekonomskom aspektu, da je „jedna od alatki“ za to i projekat o kome danas pričaju, te da podržava zajedničke ekonomske zone, a da će ekonomska saradnja svakako biti terma o kojoj će sa predsednikom Vučićem razgovarati.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike