U trendu

Zaharova: Otvorili smo se prema zapadu, ali smo prevareni

Od kraja Hladnog rata Rusija se u potpunosti otvorila prema zemljama Zapada, ali one su nas prevarile, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„U potpunosti smo se otvorili prema Zapadu, ali ne zato što smo bili poraženi. Uradili smo to sami, niko nas nije prisilio“, rekla je Zaharova, u intervjuu za finski list „Hufvudstadsbladet“, prenosi Tass.

Prema njenim rečima, nekadašnji sovjetski lider Mihail Gorbačov, arhitekta programa „perestrojke“ želeo je „da okonča trku u naoružanju i Hladni rat“, zbog čega se Rusija otvorila prema Zapadu.

„Ali bili smo prevareni. Odgovorili ste tako što ste nas ogradili bodljikavom žicom“, rekla je ona ističući da je sve što je Rusija želela od Evrope saradnja – u oblasti ekonomska, trgovinska i kulturna.

Ona je dodala da su Rusi želeli da slobodno putuju u druge zemlje i oslobode se pribavljanja viza, međutim ta ideja je uvek bila odbijana.

„Sada svima pokazujemo: “Nemojte ni da pomislite da nas ponovo napadate“. Nakon što smo izgubili 20 miliona ljudi u Drugom svetskom ratu, imamo pravo da to svima pokazujemo da se to više ne bi ponovilo. U proteklih dvadeset godina pokušavaju da nas okruže sa svih strana“, rekla je Zaharova.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Anonimni

  Pa kad ste NESTRUCNI ,neznalice i djabalebarosi .Pazi bogati „prevareni“ uz DOBRU APANAZU -NIJE NEGO!

 2. Prvoslav ćirilica

  Hoće da vas unište, da vas sve pobiju i da nestanete sa planete. Katolici uz pomoć islama uništavaju pravoslavlje. Već su, u zadnjih 10. godina, pobili i uništili 30 miliona pravoslavaca na Bliskom istoku, kolevci hrišćanstva – pavoslavlja. Katolicizam je sekta gde je rimski episkop umislio da je on Bog!

 3. Anonimni

  Draga Zaharova, ko se „otvori prema Zapadu“ – zna se šta dobije !!!

  1. Anonimni

   Pa sto se onda srpski politicari prikljucuju tom „krstaskom ratu“?ZATO STO SU PLACENI I NISU SRBI!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike