U trendu

Zaharova: Zahvaljujući Guči upoznala sam stvarnu Srbiju

BEOGRAD – Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izrazila je danas zadovoljstvo što je zahvaljući poseti Srbiji i odlasku na, kako je rekla, neverovatnu feštu u Guču, koji je organizovao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, imala priliku da upozna pravu Srbiju.

Zaharova je ministru Dačiću, sa kojim se sastala u bašti hotela Moskva u Beogradu pred povratak kući, zahvalila na programu koji je osmislio za njenu trodnevnu posetu.

„Zahvaljujući Ivici, jer je upravo on izmislio čitav taj program, sve je bilo dirljivo i neverovatno. Imala sam priliku i da radim i da vidim onu Srbiju, pravu Srbiju koju ne bih videla nikada kada dođem u zvaničnu posetu“, rekla je Zaharova.

Podsetila je da obično tokom službenih poseta posećuje aerodrome, hotele i zvanične događaje i da u takvim situacijama nema priliku da vidi pravo lice jedne zemlje.
„Videla sam Srbiju, stvarnu, pravu, živu i ljude kako žive“, rekla je Zaharova koja je dodala da je što se tiče posla, razmene mišljenja i druženja u Srbiji bilo toliko interesantno, da su pravljene dve runde konsultacija iako je poseta predviđala jednu.

„U Ministarstvu spoljnih poslova napravljene su čak dve runde konsultacija, druga je bila sinoć, po našim stručnim pitanjima mogli smo da se sastanemo jednom, ali je toliko bilo interesantno da smo se sastali dva puta“, rekla je Zaharova.
Prema njenim rečima, sabor trubača u Guči je „neverovatna fešta, ogromna manifestacija, ushićenje i nadahnuće, spoj modernog i tradicije koja privlači pažnju omladine“.
Zaharova, koja je sa ministrom Dačićem uz kafu i „slatki specijalitet“, tortu Moskva šnit, otkrila, kako je rekla, malu tajnu, a to je da su joj posetioci u Guči prilazili i govorili da žele da vide ruske izvođače na festivalu trube.

„Rekli su mi da žele da ugoste grupu Lenjingrad, odmah sam se javilia Sergeju Šturovu i on je rekao da je to interesantno i da će nastojati da sve organizuje sledeće godine“, dodala je Zaharova i podsetila da grupa Lenjingrad ima u svom sastavu trube i da Šturov može da napavi dobro takmičenje sa srpskim trubačima.

Dodala je da se nada da će sve uspeti i da neće zažaliti što će doći u Guču.

Dačić je zahvalio Zaharovoj na poseti, koja je, kako je naveo bila radnog karaktera u okviru poltičkih konsultacija iz oblasti javne diplomatije.

„Poseta je bila je veoma uspešna i korisna. Njena poseta saboru u Guči i sve što je ovde radila imalo je veliku pažnju javnosti, što je doprinos dobrim odnosima dve države i dva naroda“, rekao je Dačić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike