U trendu

Zajedno za Šumadiju: Finansije Kragujevca vode se nestručno i neodgovorno

Opoziciona odbornička grupa u gradskom parlamentu Kragujevca Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) izrazila je danas zabrinutost zbog, kako navode, nestručnog i neodgovornog vodjenja finansija tog grada.

Ta grupa saopštila je da je Srpska napredna stranka ušla u treću godinu vladavine, kako sama kaže uz bezrezervnu finansijsku podršku Vlade Srbije, a da u gradu nije zabeležena nijedna investicija.

Po oceni odborničke grupe ZZŠ, komunalni sistem u Kragujevcu je u sve gorem stanju, a usluge su sve lošije, plate u javnim preduzećima „rekordno kasne“, a to se dogadja i u gradskoj upravi, što je ranije bilo nezamislivo.

„Gradska vlast i dalje govori i nasledjenoj prezaduženosti grada i ta mantra već postaje dosadan i smešan izgovor“, navodi se u saopštenju.

Prema navodima ZZŠ, dug Kragujevca nije visok i iznosi milijardu dinara, što na godišnji budžet od 10 milijardi „uopšte nije razlog za brigu“.

„Podsećamo da je dug Niša dvostruko veći, Novog sada 4,5 puta, Beograda 45 puta veći od zaduženja Kragujevca“, navodi se.

Odbornička grupa ZZŠ je pozvala gradsku vlast da se uozbilji i prestane da optužuje prethodnike za sve i svašta, pokrivajući svoju nesposobnost.

„Neka urade jednu petinu od onog što je uradila ZZŠ za vreme svog mandata, u bilo kojoj oblasti – ekonomiji, komunalnom opremanju grada, kulturi, sportu… Prvi ćemo joj čestitati. Za početak, neka očiste kragujevačke ulice i isprazne kontejnere i to će biti veliki pomak“, navela je odbornička grupa ZZŠ.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar