U trendu

Zamenik ministra spoljnih poslova Venecuele za Evropu poslao pismo Šešelju

Posle otvorenog pisma podrške venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru koje su predali u ambasadi Venecuele, predstavnici Srpske radikalne stranke (SRS) primili su pismo zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele za Evropu Ivana Hila (Yvan Gil) u kojem se objašnjava politička situacija u toj zemlji, saopštila je danas SRS.

U pismu koje je upućeno lideru SRS Vojislavu Šešelju, na pet strana detaljno je objašnjeno da se Venecuela suočava sa državnim udarom, ekonomskom blokadom i eventualnom vojnom intervencijom, a da se iza toga nalaze SAD, navodi se u saopštenju .

„Trenutna politička situacija u Venecueli veoma je slična situaciji u kojoj se Srbija nalazila pre dve decenije, neposredno pred petooktobarski puč. Svesni opasnosti sa kojom se Venecuela suočava i loših namera Zapada, koji prvenstveno želi da preotme prirodne resurse ove države, srpski radikali nastavljaju sa nedvosmislenom podrškom legitimno izabranom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru“, dodaje SRS.

SRS je naveo i da je zamenik šefa diplomatije Venecuele Hil obišao osam evropskih zemalja i da će u utorak, 19. februara posetiti Beograd.

„Hil je podneo zahtev za sastanak Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, a srpski radikali upozoravaju režim i resornog ministra da srpski narod očekuje da država Srbija uputi nedvosmislenu podršku slobodarskom narodu Venecuele i njihovim predstavnicima koje su demokratskim putem izabrali“, dodaje se u saopštenju.

Poslanička grupa SRS od 22 poslanika potpisala je juče u ambasadi Venecuele u Beogradu otvoreno pismo podrške venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru, kome na taj način pružaju „moralnu podršku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar