U trendu

Zastave Katalonije na kancelarijama LSV u Vojvodini

Zastave Katalonije okačene su u desetak gradova u Vojvodini na zgradama u kojima se nalaze kancelarije opštinskih i gradskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Zastave Katalonije na tim objektima se od sinoć nalaze pored stranačkih, plavo-žuto-želenih zastava LSV-a.

Zastave su okačene na sedištima LSV-a u Novom Sadu, Zrenjaninu, Novom Bečeju, Vršcu, Kovačici, Bečeju, Kikindi, Plandištu, Sremskoj Mitrovici, Baču i još nekoliko gradova u Vojvodini.

Predsednik LSV Nenad Čanak je u saopštenju poručio da gradjani Katalonije moraju imati pravo da na biračkim mestima iskažu svoju volju i dodao da je poštovanje demokratskih principa veoma važno.

U Kataloniji se danas održava referendum o nezavisnosti te španske pokrajine, kojem se centralne vlasti u Madridu oštro protive i smatraju ga protivustavnim.

Čanak: Podrška gradjanima Katalonije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saopštio je danas da ta stranka u potpunosti podržava nameru gradjana Katalonije da se na referendumu izjasne o svojoj budućnosti.

„Osnovno demokratsko pravo je da Katalonci na biračkim mestima iskažu svoju volju. Poštovanje demokratskih principa je važno, ne samo za Španiju, već i čitavu Evropu“, poručio je Čanak u saopštenju.

On je izrazio očekivanje da će referendumski proces proći u miru, uz poštovanje prava na slobodu opredeljenja i dodao da je to „u interesu kako gradjana Katalonije, tako i gradjana Španije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.