U trendu

Zašto je Obrenovčanima povećan porez?

Skupština Srbije počela je danas vanrednu sednicu, a poslanici su na početku tražili obaveštenja od predstavnika vlasti.

Poslanica Stranke demokratske akcije Sandžak Sabija Dazdarević tražila je obaveštenje od ministra pravde Nikole Selakovića kada će biti preduzeti potrebne mere da se za teritoriju Tutina formiraju osnovni sud, prekršajni sud i javno tužilaštvo.

Poslanik kluba Socijaldemokratska stranka-Zajedno za Srbiju-Zelena stranka, Ivan Karić tražio je obaveštenje od Ministarstva finansija zašto je građanima Obrenovca povećan porez na imovinu.

On je podsetio da Obrenovčani još trpe posledice prošlogodišnjih poplava i da svoju imovinu nisu koristili šest meseci i upitao da li je moguće da im porez ostane na prošlogodišnjem nivou.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga tražila je obaveštenje od Ministarstva poljoprivrede kako je moguće da se meso sumnjivog porekla iz Argentine i Kosova nađe na pijaci na Zelenom vencu u Beogradu i ko to proverava.

Poslanica SNS Jasmina Obradović tražila je obaveštenje od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koliko je zaposlenih u pokrajinskoj administraciji.

Poslanici su zatim počeli da razmatraju u načelu izmene i dopune Zakona o hipoteci.

Predsednica Skupštine, Maja Gojković obavestila je poslanike da će članovima Vlade Srbije moći da postavljaju pitanja od 15.45 do 18.45 sati, a ne od 16.00 kako je bilo prvobitno predviđeno.

Skupštinskim poslovnikom postavljanje pitanja članovim vlade predviđeno je poslednjeg četvrtka u mesecu od 16.00 do 19.00 sati. Predstavnici vlasti međutim u to vreme nisu bili u parlamentu već nekoliko meseci, zbog čega je opozicija negodovala, pa je Vlada zatražila da se pitanja danas postavljaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.