Zaustaviti nasilno preuzimanje vlasti

Ministar državne uprave i lokalne samouprave vlade u senci Demokratske stranke (DS) Saša Paunović izjavio je danas da se mora zaustaviti nasilno preuzimanje lokalnih vlasti, naglasivši da prekomponovanje vlasti u opštinama donosi političku nestabilnost i nasilje.

“U mnogim opštinama imamo smene vlasti koje su se dešavale i pet i šest puta u toku tri godine. Takođe, imamo porast korupcije zbog preleta odbornika iz jedne u drugu političku stranku. Mnogi odbornici više se ne sećaju kojoj su sve političkoj grupaciji pripadali u proteklih nekoliko godina”, rekao je Paunović na sednici vlade u senci u Mladenovcu, a saopštio DS.

On je pozvao ministarku državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički da jasno kaže šta misli o ideji prekomponovanja lokalnih vlasti, a posebno da se izjasni o situaciji u Mladenovcu i načinu zakazivanja sednice u toj opštini, posle koje su smenjeni njeni čelnici.

“Očekujemo da se ministarstvo lokalne samouprave izjasni vrlo jasno, kao i gospođa Udovički, o informacijama i pretnjama koje su upućene odbornicima – da će izgubiti radno mesto i da će njihovi članovi porodice izgubiti radno mesto, a takođe i o informacijama koje imamo da je prećeno ljudima na taj način što su pretnje upućene maloletnoj deci ljudi koji su odbornici u SO Mladenovac”, rekao je on.

Dodao je da su to veoma bitne teme, jer nije reč samo o  jednom slučaju, već je reč o pravilu koje se ponavlja širom Srbije.

“Vreme je da ministarka Udovički izađe jasno sa tim stavom i da kaže šta njeno ministarstvo ima da kaže na ovu temu”,  rekao je Paunović.

(Beta)

Ostavite komentar