U trendu

„Zavetnici“ održali skup podrške Siriji

Srpski sabor „Zavetnici“ održao je danas skup podrške rukovodstvu i narodu Sirije ispred sirijske ambasade u Beogradu, prilikom kojeg su predali pismo otpravniku poslova Ambasade Sirije.

„Zavetnici“ su u pismu iskazali saosećanje i solidarnost sa narodom Sirije, nakon bombardovanja te države od strane SAD, Velike Britanije i Francuske.

Članica Predsedništva „Zavetnika“ Milica Đurđević kazala je scenario u Siriji sličan onem sa kojima se suočila Srbija 1999. godine.

Prema njenim rečima, Sirija je porazila kolonijalne težnje i imperijalističke namere SAD, koje, kako je navela, ne mogu da se pomire sa činjenicom da je svet danas multipolaran, a porazila je i težnje Velike Britanije i Francuske, „koje i dalje žive u vremenu kada su bile velike kolonijalne sile“.

Oni i dalje pokušavaju da Siriju ponize, potlače, svedu na puku koloniju, protektorat SAD, ali u toj nameri ne uspevaju, pre svega, zahvaljujući državotvornoj politici rukovodstva Sirije, hrabrom otporu koji pruža njen narod, ali i savezničkoj podršci Ruske Federacije, navela je Đurđević u izjavi novinarima.

Ona je kazala da „Zavetnici“ pružaju podršku sirijskom državnom rukovodstvu i legitimno izabranom predsedniku Bašaru el Asadu.

„Uvereni smo da je Sirija pokazala kako se čuva mir, brani suverenitet i kako se čuva stabilnost u svetu“, zaključila je Đurđević.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Dario

    RESPECT, ZAVETNICI !!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike