Završen deseti protest Jedan od pet miliona u Beogradu

Nekoliko desetina hiljada gradjana okupilo se večeras na desetom po redu protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu koji je nakon šetnje centralnim gradskim ulicama završen nešto pre 20 časova ispred zgrade Vlade Srbije.

Obraćajući se okupljenim gradjanima ispred zgrade vlade, koordinatorka protesta Jelena Anasonović poručila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će „učiti kao azbuku imena svih slobodnih gradova u Srbiji koji šetaju“.

„Tek će ih biti još, nema stajanja, ovo je naša zemlja i ovo su naši ljudi, nas je više“, rekla je Anasonović.

Ona je ocenila da terenskom kampanjom „Budućnost Srbije“ Vučić „pokušava da umiri narod Srbije koji više neće da ćuti“.

„Šeta već 60 gradova, a danas su to učinili i hrabri ljudi u Gračanici“, kazala je ona i navela da će Vučić ući u istoriju Srbije kao „najveći lažov“ i čovek koji „ne poštuje ni gradjane, ni Ustav ni zakone“.

Ona je pozvala gradjane da se i sledeće subote okupe ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu na novom protestu, dok su učesnici protesta upalili nekoliko baklji ispred zgrade Vlade Srbije čiji su ulaz oblepili trakama na kojima piše „Jedan od pet miliona“.

Prethodno su učesnici protestne šetnje zastali ispred zgrade Radio-televizije Srbije odakle su sa razglasa pozvali zaposlene u Javnom servisu da se pridruže gradjanima na protestima a potom su na ulaznim vratima RTS-a postavili nalepnice sa pozivom „izadjite na ulice“ kao i one sa porukom „nije normalno“ na kojima su ekrani različitih televizija poput RTS-a, Pinka i Studija B, na kojima je predsednik Srbije čest gost.

Istovremeno su sa balkona pored ulaza u zgradu RTS-a upalili više baklji i okačili veliki transparent na kom piše „Počelo je“ dok su predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma nosili rolne toalet papira na kojima je slika direktora RTS-a Dragana Bujoševića.

Protestna šetnja prošla je bez incidenata a saobraćaj u centralnim gradskim ulicama bio je blokiran tokom prolaska kolone.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike