U trendu

Zdrava Srbija formirala opštinski odbor u Lazarevcu

Zdrava Srbija (ZS) formirala je stranački opštinski odbor u Lazarevcu a čiji predsednik je Milinko Šarenac, saopštila je danas ta stranka

Predsednik ZS Milan Stamatović je rekao da je ZS na Bogojavljanje proslavili dve godina rada stranke, te dodao da su prvo formirani odbori u Zlatiborskom okrugu i u Zapadnoj Srbiji.

„Sada našu ideju širimo i u ostalim delovima države“, rekao je Stamatović, prenela je ZS.

Naveo je da će ZS na predstojeće parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore u Beogradu izaći sa Dosta je bilo Saše Radulovića i Živim za Srbiju Jovane Stojković.

Rekao je da ta koaliciji zasnovana na ideji da je svaki gradjanin Srbije rodoljub i da se zalaže za suverenu i nezavisnu državu Srbiju, „zadržavajući svoj stranački identitet u toj izbornoj političkoj grupaciji“.

Šarenac je naglasio da su se gradjani Lazarevca odlučili da rade na ideji ZS, „jer žele zdrav Lazarevac“.

“ Stamatović je na Zlatiboru pokazao kako se bori za pristojan život svih gradjana i mi želimo da taj pozitivan primer primenimo u našoj lokalnoj sredini“, rekao je Šarenac.

Predsednik Izvršnog odbora ZS, Arsen DJurić je naglasio da se stranka ubrzano širi i da će nakon Lazarevca opštinski odbori biti formirani i u Bajinoj Bašti, Smederevu i Smederevskoj Palanci.

Najavio je i formiranje Pokrajinskog odbora stranke u Novom Sadu.

„Ono što je pokazalo dobre rezultate u opštini Čajetina, nema razloga da ne uspe i u ostalim delovima Srbije“ rekao je Djurić.

Potpredsednik ZS Miloljub Albijanić je rekao da je Lazarevac „čestito ime“ i da je kroz istoriju pokazao svoj slobodarski duh.

„On traži čestitog čoveka, jer se ovde nalazi žila kucavica kompletnog elektroenergetskog sistema Srbije“, rekao je Alibijanić.

Naveo je da su u Stamatoviću upravo prepoznali tu čestitost i ljudske kvalitete koje gradjani očekuju da ih ima svaki političar koji se, kako je ukazao, iskreno bori za svoj narod i državu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.