Zeka: Ima informacija da kosovski ministar krijumčari robu

PRIŠTINA – Poslanik Inicijative za Kosovo Milaim Zeka rekao je za televiziju T7 da je jedan od kosovskih ministara uključen u krijumčarenje robe iz Srbije kroz Crnu Goru, nakon što je uvedena taksa od 100 odsto, prenosi sajt Indeksonlajn.

Ne spominjući imena, Zeka je istakao da su kosovski premijer, predsednik i predsednik Skupštine, Ramuš Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji upoznati sa tim informacijama.

„Ministar pravosuđa (Abelard Tahiri) i mnogi drugi ministri pokazuju licemerje na sastanku vlade. Plaćeni su da ne lažu građane. Na temelju informacija policije i obaveštajne agencije Kosova i međunarodnih institucija, postoje vrlo poznati ljudi, a među njima i ministri koji su 100 odsto poreza pretvorili u njihovo poslovanje. Znamo da su druge političke stranke obavljale takve poslove sa Srbima u Severnoj Mitrovici“, rekao je Zeka za T7.

Kako Zeka tvrdi, vrlo je zabrinjavajuće za kamione da iz Srbije uđu u Crnu Goru.

„… A kada dođu na Kosovo, oni postavljaju tablice Crne Gore, navodno kao da su iz te države. Verujem da te informacije imaju premijer, predsednik i predsednik parlamenta“, naveo je Zeka, prenosi Indeksonlajn.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike