U trendu

Zelenović: SNS odgovorna za zaustavljanje evrointegracije Srbije

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je večeras da su evrointegracije Srbije zaustavljene, a da je za to odgovorna vladajuća Srpska napredna stranka (SNS).

Zelenović je u pisanoj izjavi naveo da je Evropska unija očigledno stavila da znanja vlastima u Srbiji „da ovako više neće moći“ time što u 2020. godini nije otvoreno nijedno novo poglavlje u pristupnim pregovorima.

„To što ove godine nije otvoreno ni jedno poglavlje je veoma loša vest. To što je Brisel poručio da Srbija mora da postane država u kojoj se mora slobodno glasati i gde mora vladati pravo je izvanredna vest za svakog našeg gradjanina“, rekao je Zelenović.

On je naglasio da vlast u Srbiji „krade izbore“ i „angažuje mafiju da onemogući slobodno glasanje gradjana“, da je nezavisnost sudova i samostalnost tužilastva urušena i da je dosta sudija i tužilaca postalo „političko orudje režima“.

„Režimski mediji brutalno nasrću na svakoga ko kritikuje vlast. Nezavisni mediji proglašeni su izdajnicima. Na stubu srama su veliki umetnici, profesori, novinari, opozicioni političari i svako ko se usudi da kaže istinu o brutalnosti zloupotrebe vlasti režima SNS-a“, ocenio je Zelenović.

Istakao je da 30 godina od uspostavljanja parlamentarne demokratije u Skupštini Srbije nema opozicije, a da je parlament „leglo prostakluka i instrument verbalnog linča političkih protivnika“.

Govoreći o reakcijama SNS na izjavu poslanice Evropskog parlamenta Viole fon Kramon, koja je saopštila da nova poglavlja neće biti otvorena i da je to „dobra vest“, Zelenović je kazao da „napadi“ SNS podsećaju na odnos bivšeg predsednika Jugoslavija Slobodana Miloševića prema tadašnjem ambasadoru SAD Vorenu Cimermanu.

„Ali, niti su ovo 90-te godine prošlog veka, niti su današnji vlastodršci Milošević. Mi, gradjani Srbije, izborićemo se za normalan život. To ćemo uraditi mirno, tako što ćemo doći do slobodnih izbora i na njima pobediti kriminal, korupciju, prostakluk, klevetništvo i nepamet“, naglasio je Zelenović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar