Zeman digao veliku prašinu, Amerika smiruje Prištinu

Ne stišavaju se reakcije na izjavu češkog predsedika Miloša Zemana da bi njegova zemlja mogla uskoro da preispita priznavanje nezavisnosti Kosova.
Ambasador SAD u Češkoj Stiven King sastao se sa diplomatskim predstavnikom u Pragu privremenih prištinskih institucija Arberom Vlahiujem, kome je preneo čvrstu podršku SAD kosovskoj nezavisnosti.

King je na svom Tviter nalogu naveo da je „uverio Vlahijua u čvrstu podršku SAD suverenitetu i nezavisnosti Republike Kosovo, potpuno integrisane u međunarodnu zajednicu“, prenosi RTK2.

Podsetimo, čim je kročio na tlo Srbije Zeman je podigao pravu prašinu, rekavši predsedniku Vučiću da voli Srbiju, ali da ne voli Kosovo. Potom je, tokom zvaničnih razgovora izjavio da bi njegova zemlja mogla uskoro da preispita priznavanje nezavisnosti Kosova, prenosi B 92.

Odmah je usledila reakcija iz Češke, iz čijeg Ministarstva sopljnih poslova je rečeno da o tome nema govora i da zeman priča „sam za sebe“, ali je potom premijer Babiš pozvao Zemana i poručio da je spreman na otvoren dijalog o Kosovu.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Knez

  Svako ima pravo na ispovest,pa tako i Miloš Zeman,hvala mu ! Gađenje na prekrajanje granica(vaskolike majke naše) Srbije imaju svi prijatelji istine iz okruženja, međutim su strahovanja od jenkijevskih „packi“i germanskih abverovaca-nadjačala tu slobodu govora ! Analizom „dnk“-a se prepoznaje alijenacija Kosova ali izdišući „Novi Svetski Poredak“ još ima snage da „sto puta izgovorenu laž“-pretvori u istinu(uz par paleta sveže odštampanih „zelembaća“) ! Istorijske prijatelje znamo,vekovne neprijatelje Srbije-još bolje,“na zapadu ništa novo“ osim laži !!

  1. Radoslav radović

   Knez, Dao si sebi dobro ime i složio ovu svoju misao tačno onako bez viška riječi- pjesnički. Živio nam i zdravo bio.

 2. Anonimni

  Da mi imamo ministarstvo inostranih poslova, dvano bi objavilo da Vučić priča „sam za sebe“ i potvrdilo raspoloženje ovog naroda da od promene granica u Evropi nema ništa. To garantuje Helsinška deklaracija, odluke Badenterove komisije i Rezolucija 1244, ali neko je rešio da gura politiku „kapitulacija nema alternativu“…

 3. Anonimni

  Češka POVLAČI priznanje i PRESTAJE da PRIZNA KOSOVO REPUBLIKU. Voli Srbiju i Srbe, na voli Šiptare,…# Vaclav Klaus i Miloš Zeman su dosledni protivnici priznavanja nezavisnosti Kosova i obojica kao šefovi države blokiraju da se imenuje češki ambasador u Prištini pa su diplomatski odnosi od priznanja 2008. godine na nivou otpravnika poslova.POMOZI BOŽE SRBIJI!

 4. Radoslav Radović

  Eto još jednog dokaza da i Češka ima M.Lajčeka.(uspješno odvoio Crnu Goru lažiranim referendumom)EU i NATO su svoje pulene ošamarili sa stotinama miliona dolara ili evra i svaka promjena koja bi išla preko njih biće bez uspjeha.U svakoj zemlji postoje jadovi koji ne vjeruju u pravdu i istinu nemaju mogućnost da razluče dobro i zlo,i koji neznaju šta je ponos i dostojanstvo.Zaman je jedna ljudska gromada, sa istančanim osjećajem kako za ono što je bilo, tako i za ono što dolazi i što će biti i njegov dolazak u Beograd je više duhovne i lične prirode kao podrška narodu čiju veličinu i vrijednost dobro poznaje i iznad svega cijeni.Srbi mu ovo nikad neće zaboraviti

Napišite komentar