najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Živković bi podržao Jankovića, ali ne i Jeremića

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pozvao je danas proevropsku opoziciju da podrži aktuelnog zaštitnika gradjana Sašu Jankovića ukoliko odluči da se kandiduje za predsednika Srbije i ocenio da Vuk Jeremić ni po kojem osnovu ne može biti kandidat opozicije.

“Očekujem u narednih petnaestak dana javno pokazivanje jednog dela političke i kritičke javnosti šta misli o tome ko treba da bude naš kandidat. Nije moje da predložim gospodina Jankovića  –  to je lični stav, a naravno da će imati podršku Nove stranke ako se to desi”, rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

Upitan da li bi podržao kandidaturu nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića, on je kazao da Jeremić “ni po kojem osnovu ne može da liči na kandidata proevropske opozicije”.

“Poslednji put je vidjen kada je u prvom redu aplaudirao kada je (premijer Srbije Aleksandar) Vučić bio gost fondacije Klinton”, rekao je Živković.

On je dodao da Jeremić “nije uradio ništa u političkom životu” i da nisu poznati njegovi stavovi o važnim pitanjima u Srbiji.

Jeremić “može da se kandiduje, ali bez podrške Nove stranke, sigurno”, rekao je Živković.

(Beta)

1 komentar
  1. Običan Srbin

    Znamo se Živkoviću, odavno, tvoja ministraska zaostavština je neprocenjiva,.. nemoj više da se brukaš, ćuti samo,..

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike