U trendu

Živković: Da li su podnete krivične prijave protiv napadača u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili „neko kompetentniji, ko se u to razume“, kaže da li su podnete krivične prijave protiv NN lica ili „direktnih izvršilaca incidenta“ u Kosovskoj Mitrovici, kada je specijalna jedinice Kosovske policije privela direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Djurića.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su se prve vesti o Djurićevom hapšenju pojavile nekoliko sati pre no što je on zaista priveden, a da je Vučić još prekjuče zakazao Sednicu nacionalnog saveta, „kao da je znao šta će da se desi“.

„To možemo da tumačimo da Vučić ima neku vidovitost ili da je znao šta će da se desi. Ne znam da li je to posledica režije u kojoj su učestvovali Vučić i njegovi prijatelji Tači i Haradinaj ,ili je to posledica prizemnog neznanja i nepoštovanja pravila koja je pokazala srpska vlast“, rekao je Živković.

On je rekao da Vučić mora da se odredi da li je Kosovo Srbije ili nije.

„Ako jeste onda ni on (Vučić), ni Djurić ne treba da pitaju da ide u Mitrovicu, Peć ili DJakovicu. Ako treba da traži dozvolu, onda on priznaje nezavisnost Kosova, a onda sam VUčić i svi koji se tako ponašaju krše Ustav Srbije. Da li su Haradinaj, Pacoli i Tači teroristi ili VUčićevi koalicioni partneri“, rekao je Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.