U trendu

Živković: Izbori na jesen, moramo stvoriti uslove za pobedu zdrave Srbije

 Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će na jesen biti održani beogradski izbori, a sa njim najverovatnije i vanredni parlamentarni izbori, zbog čega se odmah mora krenuti u rad na stvaranju uslova da to budu izbori za pobedu normalne i zdrave Srbije.

„Pred nama su teški dani koji mogu da se pretvore u uspešno vreme i da stvore dobre rezultate“, rekao je Živković na izbornoj konferenciji Nove stranke, na kojoj je ponovo izabran za lidera stranke.

On je kazao da je premijer Srbije Aleksandar Vučić „politička kukavica“, koja ne sme dopustiti beogradske izbore bez podrške nekih drugih izbora.

„Raspisaće 99 posto i pralamentarne izbore. Zato odmah moramo da počnemo sa stvaranjem uslova da izbori pred nama budu izbori za pobedu normalne i zdrave Srbije koju mi zaslužujemo kao njeni gradjani“, istakao je bivši srpski premijer. 

On je naveo da se „ovaj režim neće popraviti“, već da će biti samo još gore i da zato svi moraju biti spremni.

Kako je istakao, Vučić „neće pasti sam od sebe, ni za tri dana, ni za tri nedelje ili tri godine, nego mi moramo da mu pomognem u tome tako što ćemo ubediti najveći broj gradjana da izadju na sledeće izbore, kreiraju svoju sudbinu glasajući za listu kandidata koji su spremni da Srbiju učine dobrom državom“.

On je posle konferencije upitan o saradnji i odnosu s pokretom Saše Jankovića, čija osnivačka skupština se sutra održava, rekao da kada taj pokret bude osnovan i kada budu jasni i precizni ciljevi pokreta i način organizacije, metodologija donošenja odluka, Nova stranka će ozbiljno da razmisli i donese odluku o daljoj saradnji.

„To je ono što sada možemo da kažemo, jer nama niko nije poslao nikakav program ni dokumenta oko kojih bismo mogli danas (na konferenciji Nove stranke) da se izjasnimo i konferencija je ovlastila Predsedništvo Nove da donese odluku o eventualnoj daljoj saradnji“, rekao je Živković. 

Upitan da li i dalje smatra da opozicija treba da na izborima nastupi na jednoj listi, on je rekao da saradnja može da postoji samo sa onima koji su prava opozicija i koji nikada nisu saradjivali s predstavnicima aktuelnog režima.

„Naš saradnik može da bude samo neko ko se tako ponašao. Mislim da imamo dovoljno vremena i nemamo pravo da se žalimo da su izbori raspisani prebrzo. Imamo dovoljno vremena, iskustva i pameti i obaveza prema gradjanima da donesemo pravu odluke pre početka leta, a na jesen će biti izbori“, istakao je Živković. 

Na današnjoj izbornoj konferenciji za potrpedsednike stranke izabrani su Mira Petrović (pedijatar), Milenko Vujić (programer), Ivan Jovanović (gradjevinski inženjer) i Aleksandar Stanković (konsultant).

Za predsednika Saveta izabrana je Vesna Rakić Vodinelić, a za generalnog sekretara Djordje Nakić.

Oni su na funkcije izabrani tajnim glasanjem.

Pošto je brojanje glasova završeno Živković rekao da je to poslednji njegov mandat, jer Statut stranke ne omogućava da se on više kandiduje, na šta su mu članovi Nove dobacivali: „Menjaćemo Statut“.

(Beta)

2 komentara
  1. mića

    Zar ovaj covek stvarno veruje da nekoga moze da ubedi u nesto ?? Zar on sebe smatra delom normalne i zdrave Srbije ?? Dok se nazalost ne sklone sa politicke scene ovi potroseni, izblamirani, sitni politicari, dokle ce nam nazalost Vucic i njegovi biti i Predsednik i Premijer.i parlamentarna vecina

  2. Radoslav Radović

    Srbija koja, je za tebe zdrava bila bi bolesnija od ove i ako novi izbori najavljiju vaš dolazak onda je bolje da ostanu ovi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike