U trendu

Živković: Nadležni da odrede pritvor Aleksandru Vučiću, Branku i Nebojši Stefanoviću (VIDEO)

Predsednik Nove stranke i poslanik u Skupštini Srbije, Zoran Živković, danas je, govoreći o odluci Senata Beogradskog univerziteta da se oduzme doktorat ministru finansija Siniši Malom, ocenio da Mali mora biti hitno smenjen jer je „dokazani lopov“.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je tačno da ministar može da bude neko ko nema ni osnovnu školu, ali je istakao da ministar ne može da bude „neko ko laže i krade“.

Povodom početka izgradnje auto-puta, „Moravskog koridora“, za koji se tvrdi da će biti „digitalni“, Živković je rekao da to „ne postoji nigde u svetu, niti će postojati“.

„Panoi za obaveštavanje na auto-putevima već postoje, i to na onim putevima koje je još Tito gradio. Digitalno ne postoji“, rekao je Živković.

Naveo je da sada „taj Moravski koridor košta 745 miliona evra, što znači da će za par godina gradnje doći i do milijarde. To je najskuplji auto-put u ravnici u istoriji čovečanstva“, rekao je Živković.

On je naveo da će, ako ne zbog „Krušika“, afere „Helikopter“ ili nečeg trećeg, Vučić, Zorana Mihajlović, Ana Brnabić, Zoran Babić i još neki oko njih, biti osudjeni na kaznu zatvora upravo zbog „digitalnog Koridora“.

Živković je rekao da je podneo krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka, na osnovu iskaza koje je dao uzbunjivač iz „Kuršika“ Aleksandar Obradović.

„Pozivam nadležne pravosudne organe koji prekosutra odlučuju o pritvoru uzbunjivača iz ‘Krušika’, da odrede pritvor Vučiću, ocu i sinu Stefanoviću i bivšem direktoru Krušika (Mladenu Petkoviću), protiv kojih sam na osnovu iskaza Aleksandra Obradovića podneo krivičnu prijavu, a da njemu pritvor ukinu“, rekao je Živković.

Ocenio je da Obradović „posle ovoga što se desilo, treba da bude oslobodjen i da u najkraćem roku bude izabran za direktora ‘Krušika’, jer onaj ko je otkrio najveću prevaru u tom poslovanju u istoriji, to i zaslužuje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.