U trendu

Živković: Nećemo učestvovati na izborima u Pećincima ako se ne rasvetli napad

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da ta stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Pećincima 24. decembra ukoliko u narednih nekoliko dana, a najkasnije do početka decembra ne budu uhvaćeni kriminalci koji su upali u kuću predsednice opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima Jelene Grujić Ristić.

Živković je na konferenciji za novinare rekao da su nepoznate osobe sinoć upale u kuće Jelene Grujić i njenih roditelja u njihovom odsustvu i „napravili pokaznu vežbu zastrašivanja“.

„Nisu ukrali ništa, ali su napravili opštu premetačinu i hteli da pokažu kako će proći svako ko pokušava da se bavi politikom i suprostavi Vučiću“, rekao je Živković i dodao da Nova stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Pećincima ukoliko u narednih nekoliko dana ne budu uhvaćeni i ne bude objavljeno ko su „Vučičevi kriminalci“ koji su upali sinoć u kuću Jelene Grujić.

„Nećemo učestvovati na izborima u Pećincima jer ćemo konstatovati da nema minimalnih uslova za to.  Pozivamo da na tom mestu, ne na bojkotu beogradski izbora ili parlamenta, što Vučić jedva čeka, nego na primeru Pećinaca pokažemo da kriminalcima nećemo dati legitimitet“, kazao je on.

On je poručio lideru SNS Aleksandru Vučiću da obuzda „svoje kriminalce“, a ministru unutrašnjih poslova da pusti policiju da radi svoj posao.

„Obuzdaj svoje kriminalce da ne bismo mi morali da preduzmemo zakonom dozvoljene mere samozaštite. To ćemo učiniti ako u najskorije vreme, a to znači od ponedeljka ne budu jasni dokazi da se u Srbiji promenilo nešto i da nema te strahovlade“, naveo je Živković i dodao da nije reč o pretnjama.

Kako je navela Jelena Grujić, po povratku kući dok je ona parkirala auto suprug je video „lopove da izlaze iz kuće“.

„Suprug je potrčao za njima. Jedan od njih je uperio u pištolj od njega kada je krenuo da snimi registraciju. Rekao je: Gde ćeš ti? J… vas Vučić“, rekla je ona i dodala da su brzo sklonili ćerku na sigurno i pozvali policiju.

Prema njenim rečima, iako su rekli da je prećeno oružjem u policiji su naveli da imaju posla i da će doći kasnije.

Ona je rekla da ovo nije prvi put da joj je prećeno i da pred lokalne izbore ima „probleme sa naprednjacima“ i natezanje sa policijom da bi primili njene prijave.
 
Jelena Grujić Ristić kazala je da se ne oseća bezbedno i da će tražiti policijsku zaštitu.

Poverenica Nove stranke za Vojvodinu Marinika Tepić kazala je da je policija došla na uvidjaj posle nešto više od tri sata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar