U trendu

Živković: Nisam za napuštanje parlamenta bez jasnog cilja

Poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da nije za izlazak opozicije iz Skupštine Srbije zbog ponašanja vladajuće većine, ali da bi tu ideju podržao samo ako bi postojao jasan cilj i  konkretna alternative šta bi se tačno moglo činiti posle izlaska.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije istakao da je cilj besmislenog akta vladajuće većine da podnosi velik broj amandmana da isteraju opoziciju iz parlamenta.

„Cilj im je da nas isteraju, jer da nas nema da ukažemo šta se radi i to malo vremena što imamo da kažemo šta se dešava se ne bi čulo. Ta agresija koja je usmerena prema poslanicima opozicije je dokaz da se vlast plaši našeg prisustva u parlamentu“, ocenio je Živković.

On je kazao da svako ko nima ideju da je bolje izaći iz Skupštine će dobiti podršku od njega i Nove stranke, ako im objasne šta se radi kada se izadje iz parlamenta – šta se radi sutra, ili mesec dana posle toga.

„Ideja da držimo sednicu po parkovima i haustorima podseća na hipi pokret, ali nije ono što će da pomeri Srbiju napred“, naglasio je Živković.

Kako je dodao, ako neko može da organizuje alternativu za prisustvo legitimno izabrane opozicije u parlamentu, on će dati podršku.

Ako nema jasnog cilja izlaska, kako je dodao on poziva poslanike onda da ostanu i „svojim prisustvom makar samo vizuelno smetaju ovom režimu da dalje uništava Srbiju i da im ne olakšavamo taj posao“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike