U trendu

Živković (Nova stranka): Potrebna borba u parlamentu i van njega

Predsednik i poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da nije za to da opozicija napusti parlament i istakao da je borba potrebna u parlamentu i van njega.

On je agenciji Beta povodom javnog poziva Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Srbije da opozicija izadje iz Skupštine rekao da bi bilo dobro da se prvo postigne neki dogovor unutar opozicije, pa onda izlazi u javnost sa predlozima.

Živković je kazao i da je „zanimljivo“ da predlog o izlasku iz parlamenta daju vanparlamentarne političke opcije.

„Vrlo je neobično, ali i simbolično da vanparlamentarne stranke traže izlaz iz parlamenta ili ljudi koji više nisu u parlamentu, a dok su bili poslanici držali su se za klupe i kad je trebalo i kad nije trebalo, a sada vide budućnost opozicije van parlamenta“, rekao je Živković.

On je kazao da je važno znati šta da se radi po izlasku iz parlamenta.

„Možemo da izadjemo danas, samo je pitanje šta radimo posle sedam dana ili mesec, šta je svrha toga. Da nam bude lakše i neslušamo ove gluposti od SNS-ovac i njihovih partnera, ali šta je tu dobro za Srbiju i gradjane koji su glasali za nas. Naš posao je da ostanemo u parlamentu i da se borimo na svaki način za bolje uslove u mediji, parlamentu i bolje uslove na izborima“, rekao je Živković.

On je ocenio da je borba potrebna u parlamentu u kome, ipak, može da se dobije reč i govori o temama koje interesuju gradjane.

Živković je kazao da nije imao nikakvu komunikaciju ni sa kim iz PSG povodom predloga o napuštanju sednica parlamenta i da je generalno situacija takva da „svi pričaju da opozicija treba da komunicira i napravi savez i deluje jedinstveno, a onda se na nivou tvita, objave na FB ili eventualno saopštenja, predlažu stvari koje nužno pre toga moraju da budu analizirani i da se u odnosu na njih donese zajednička odluka“.

PSG juče je pozvao poslanike koji „stvarno predstavljaju gradjane i koji poštuju instituciju Narodne skupštine“ da sednice organizuju „na slobodnim trgovima i ulicama, sa ljudima koji traže slobodu i pravdu“, a da u zgradi parlamenta ostanu samo poslanici vladajuće stranke.

Njih je na poziv navelo to što je vladajuća većina ponovo podnela velik broj amandmana na prvu tačku dnevnog reda na koji će biti utrošeno gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se neće govoriti o preostalim zakonima sa dnevnog reda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.