U trendu

Živković pita Vučića: Po kom osnovu pregovaraš sa teroristima iz Prištine

Predsednik Nove stranke Zoran Živković upitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića po kom osnovu pregovara sa kako je naveo, „teroristima iz Prištine“ i zašto predstavnici Srpske liste sede u vladi „ratnog zločinca Ramuša Haradinaja“.

Navodeći da neće prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije na kojoj će Vučić predstaviti izveštaj o Kosovu i Metohiji, Živković je u pisanoj izjavi upozorio da „predsednik države po Ustavu i zakonima nema ovlašćenja da pregovara sa teroristima iz Prištine“.

„Da li je Vlada Srbije donela bilo kakvu odluku ili ovlašćenje o tome? Da li je na Vladi usvojen bilo kakav dokument koji je platforma za razgovor? O čemu ti, Aleksandre, razgovaraš sa svojim prijateljima iz terorističkog podzemlja Prištine? Da li si pitao nekoga u Srbiji, a pre svega Vladu i Parlament, o čemu uopšte smete da razgovarate“, upitao je Živković a prenela Nova stranka.

Lider te partije je podsetio da je Vučić pre više od godinu dana rekao da će, na osnovu dobijenih saznanja, obavestiti javnost o tome ko su ubice Olivera Ivanovića.

„Od tada je prošlo mnogo vremena. To znači da, vrli pravniče, vršiš krivično delo prikrivanja krivičnog dela. Zato odgovori odmah i nemoj da se vadiš na ludost i na blesavost, ili na tajne i druge gluposti, nego kaži ko je ubio Olivera Ivanovića i da li je tačna sumnja da je on ubijen od strane beogradskih i prištinskih vlasti“, zatražio je Živković.

On je upitao Vučića kakvu korist imaju Srbi „ne samo na Kosovu i Metohiji već i širom cele Srbije“ od učešća predstavnika Srpske liste u vladi Ramuša Haradinaja.

„Šta smo tom koalicijom dobili? Da li je Oliver Ivanović ostao živ zbog toga, da li su Gazivode naše, ko se tamo skija po vodi, ko upravlja Kosovom, pred kim ti moraš da klekneš kad hoćeš da odeš na Kosovo? Da li Srpska lista daje te dozvole za ulaz ili ne? Ko švercuje robu za Kosovo u ovom trenutku“, upitao je lider Nove stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)