U trendu

Živković pohvalio policiju i kritikovao ministra

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pohvalio je danas policajce koji su zaplenili veliku količinu oružja i municija u Apatinu i Somboru i kritikovao resornog ministar Nebojšu Stefanovića što se „odmah okitio tim aktivnostima“.

„Čestitam policiji koja je zaplenila to oružje i uhapsila deset osoba… i to je jako dobro i za bezbednost gradjana i države“, rekao je Živković novinarima u parlamentu.

On je, istovremeno, ocenio da je neprimerno to što se ministar unutrašnjih poslova odmah „okitio tim aktivnostima“, dodavši da su još nerasvetljena mnoga druga krivčna dela.

„Još nije poznato ko je i zašto ostavio oružje u Jajincima, ko je ubio pevačicu u Borči…“, naveo je Živković neke od primera nerasvetljenih krivičnih dela o kojima ministar ćuti.

On je rekao i da nije tačna informacija da su u Apatinu i Somboru zaplenjena najveća količina oružja od 2000. godine. 

„Tokom akcije ‘Sablja’ (2003. godine) zaplenjeno je 1.200 raznih pušaka, nekoliko stotina kilograma eksploziva, velika količina municije, nagazne mine, bombe…“, rekao je Živković koji je u vreme akcija „Sablja“ bio premijer Srbije.

MUP je potvrdio ranije danas da je uhapšeno deset ljudi iz Apatina i Sombora kod kojih je pronadjena veća količina municije, oružja i eksploziva. Kako se navodi, to je najveća zaplena naoružanja od 2000. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar