U trendu

Živković: Ponovo ćemo zahtevati da demonstranti prisustvuju sednici

Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da nije odgovoreno na zahtev da 48 demonstranata prati rad Skupštine sa galerije i najavio da će zato takav zahtev ponovo podneti.

„Najavili smo  prisustvo gostiju 24 sata ranije, u ponedeljak u 9 sati, poslali smo zahtev generalnom sekretaru parlamenta i spisak od 48 ljudi, rok za odgovor je bio pola sata pre početka sednice (koja je počela danas u 10) ali nismo dobili bilo kakav odgovor“, rekao je Živković.

On je kazao da je predsednica Maja Gojković u parlamentu i da je sposobna da donese odluku da li će da pusti gradjane ili ne, ili će, kako je naveo „ćutanjem da opstruiše gradjanska prava“.

Živković je naveo da će zahtev o posmatranju rada parlamenta sa galerije poslati i za sledeću sednicu, za koju se nada da će biti poslednjeg četvrtka u mesecu kada, od 16.00 do 19.00, postavljaju pitanja članovima Vlade.

„Bilo bi patriotski i muški da se se odlazeći premijer obrati u četvrtak i odgovori na pitanja na kraju svog premijerskog mandata. Bilo bi dobro i da gosti budu ljudi koji imaju nešto da kažu, što govore na ulici, a mi ćemo preneti njihova pitanja. To bi bio lep kraj jedne karijere  premijera. Naravno, očekujem pozitivan odgovor“, rekao je Živković.

On je povodom pojedinih ocena da bi opozicija trebalo da bojkotuje parlament rekao da će ostati sve dok imaju i minimum mogućnosti da ukazuju na sve što vlast loše radi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.