Živković: Vučić je sam sebi najveći neprijatelj

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da aktuelna vlast pati jer nema podršku društvene elite a da je premijer Aleksandar Vučić sam sebi najveći neprijatelj.

On je u intervjuu za sutrašnji Danas odbacio bilo kakvu sličnost u atmosferi izmedju dešavanja pre ubistva Zorana Djindjića i onoga što se dešava sada.

„Nema nikave sličnosti u atmosferi pre ubistva Djindjića i onog što se dešava danas. Zoran nikada nije ima svoje režimske i prorežimske medije. Naprotiv, svaki dan je bio žrtva laži, kleveta i podmetanja ili bar neodmerenih prozivki iz tadašnjih redakcija“, rekao je Živković.

On je napomenuo i da je danas sve obrnuto i da skoro sve dnevne novine liče „na fanpejdž, spomenar obožavalaca lika i dela Vučića“.

Upitan ko su mogući Vučićevi neprijatelji, Živković je odgovorio da je to premijer sam sebi: „On je sam sebi najveći neprijatelj, a tu su i njegovi podrepaši, apologete, njegovi kriminalci i udvorice“.

Lider Nove stranke je rekao i da on to sigurno nije i da premijeru želi dobro zdravlje i puno sreće.

Upitan da li opozicija može da ima zajedničkog kandidata na predsedničkim izborim, Živković je odgovorio da je Srbiji potrebna pobeda predsedničkog kandidata prave demokratske opozicije.

„To mora biti cilj svih onih koji našem društvu i budućim generacijama žele dobro“, rekao je on dodavši da je nestranački kandidat pravo rešenje.

Upitan zašto misli da zaštitnik gradjana Saša Janković ima šanse na predsedničkim izborima, Živković je odgovorio da Jankovića, po istraživanjima danas prepoznaje 80 odsto gradjana Srbije, „a to nije malo“.

„U kampanji taj procenat može biti podignut na 100 odsto.Ako se on odluči za kandidaturu, imaće apsolutno podršku Nove stranke i moju lično“, rekao je Živković.

(Beta)

1 komentar
  1. dzordz

    poznati politicar, ekonomista, drzavnik i filantrop z.zivkovic, koji je srbiju i gradjane srbije toliko zaduzio svojim uspesima da cemo ga pamtiti vecito. od njegove genijalne ekonomske politike potice ovo nase blagosanje – preliva, komsija, preliva. a i politicki je zasluzan za jaku i nezavisnu srbiju, odbranio je nasrtaje na celovitost i suverenitet i poznat je po ptome sto nije pristajao ni na ustupke, ni ultimatume zapada, rusa, kine, pa i rumunije i cecenije

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike