U trendu

Živković: Vučićev poziv licemeran, pogrdnim imenima nazivao potencijalne sagovornike

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu predsednika Srbije Aleksandra Vučića licemeran, jer je Vučić više puta pogrdnim imenima nazivao ljude koji bi trebalo da vode taj dijalog u Srbiji.

Živković je u izjavi agenciji Beta rekao da bi o svim važnim temama, medju kojima je i pitanje Kosova, dijalog trebalo da se vodi kako u Skupštini, tako i medju svim relevantnim političkim činiocima, ali je naglasio da se on neće odazvati pozivu Vučića.

Kako je naveo, sve ljude koji bi trebalo da vode dijalog u Srbiji Vučić je više puta, kao i sinoć na televiziji, nazivao „lopovima, secikesama“ i drugim pogrdnim imenima.

On je ocenio da je inicijativa o unutrašnjem dijalogu o Kosovu „čoveka koji se predstavlja kao predsednik Srbije“ „licemerna“ i da mu „ne pada napamet da u tome učestvuje“.

Živković je kazao da je prvi razgovor srpskih vlasti i Albanaca sa Kosova bio u Beču 14. novembra 2003. godine u vrema kada je bio premijer Srbije.

„Ja sam pre odlaska pozvao šefove svih parlamentarnih stranka da se razgovara o tome kakva treba da bude platforma. I skoro svi su se odazvali“, kazao je Živković i dodao da na sastanku nije bilo omalovažavanja i vredjanja i da je to jedan od primera kakav format razgovora treba da bude.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.