U trendu

Zorana Mihajlović: Nasilje nedopustivo

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović osudila je danas na novnarku televizije Pink ističući da je nasilje nedopustivo.

„Svi mi koji se bavimo javnim poslom treba da promovišemo toleranciju i pristojno ponašanje. Ne postoje dovoljno oštre reči osude za ovakav čin pristalica ‘Dveri’ koje su na najbrutalniji način napale i povredile dve žene“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je reklaa se pita da li su to vrednosti za koje se lider Dveri Boško Obradović i „njegovi puleni zalažu – pretući ženu samo zato što ste fizički nadmoćniji?“

Kako je istakla, napasti novinarku jer vam se nisu dopala njena pitanja je nedopustivo.

Mihajlovićeva, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, podsetila je da su i nju „Dveri“ nedavno verbalno napale zbog novog Zakona o rodnoj ravnopravnosti, smatrajući da žene u Srbiji nisu ugrožene.

„Ne samo da su me bestidno napali zbog toga što radim na tome da žene u Srbiji imaju jednake mogućnosti kao i muškarci, tvrdeći da je ženama i danas dobro, već su nam danas dokazali zašto borba za rodnu ravnopravnost mora da bude snažnija“, istakla je Mihajlović čiji nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti još nije naišao na odborenje Ministarstva za rad i Vlade Srbije.

Ona je kazala da „neće proći“ vrednosti koje propagiraju Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.