U trendu

Žujović (LDP): Radulović politički diletant koji sprečava dogovor opozicije

Član Predsedništva Liberalno demokratske partije (LDP) Djordjo Žujović saopštio je danas je da lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović „politički diletant“ koji na svaki mogući način sprečava dogovor opozicionih partija.

Od onog trenutka kada je 2014. godine izašao iz Vlade Aleksandar Vučića, svojim postupcima opstruirao bilo kakvu šansu da se napravi alternativa vlasti Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera, naveo je Žujović u pisanoj izjavi.

„Danas, on poziva da se odredjene političke partije samoukinu i nestanu iz političkog života, ne razumevajući da u demokratiji mogu da postoje i drugačija mišljenja, a da to ne bude rezultat nekih pogrešnih motiva koje stoje iza toga“, kazao je Žujović.

On je naveo da kada Radulović priča o 5. oktobru i ljudima koji su izneli smenu režima Slobodana Miloševića, treba da pokaže elementarno poštovanje i kulturu.

„Milioni ljudi su tada žrtvovali sve što imaju kako bi Srbiji bila pružena šansa za sve pozitivne stvari koje su od tada uradjene“, rekao je Žujović.

On je naveo i da LDP ima svoju politiku, načela i stavove i an predstojećim izborima će kandidovati politiku koja je alternativa onome što radi predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Pokret Dosta je bilo ranije danas je saopštio da kao deo pobedničke strategije za predstojeće izbore predlaže dogovor, ujedinjavanje i zajednički nastup „novih političkih opozicionih snaga“ i da deo nje ne mogu biti „istrošene petooktobarske stranke i njihovi lideri“.

„Političari koji su sa nama od 1990-tih moraju da sidju s političke scene i omoguće društvu da prodiše. Dragan Šutanovac, Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i cela prateća garnitura petooktobarskih političara nisu deo rešenja. Oni su deo problema“, naveo je DJB.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar