U trendu

Zukorlić: Oblanda manjinskih zakona

Nosilac liste „Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo“ na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) Muamer Zukorlić ocenio je danas da je službena upotreba bosanskog jezika trenutno „samo obavijena zakonima, a da unutra nema ničeg“.

On je Sto plus radiju izjavio da je programski cilj te liste da državu „natera da poštuje Ustav i zakone, jer ih ne poštuje“.

Zukorlić, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, tvrdi da se i u tom domu jasno vidi licemeran stav u vezi sa izmenama zakona koje zahtevaju otvorena poglavlja 23. i 24 u procesu pristupanja EU.

„Stav velikog broja poslanika je ‘ovo nam traži Evropska Unija, to moramo, ali daj da vidimo kako možemo da izbegnemo’. Očigledan je cilj da se pitanje manjina spakuje pravno kroz poglavlja, a da onda objašnjava da je problem u internim odnosima“, rekao je Zukorlić.

Prema njegovoj oceni, država se ne može naterati da primeni zakone samo kroz pritisak BNV, već i kroz partnerstvo sa ljudima od uticaja, sve do predsednika države.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.