U trendu

Popović (SSP): Priča oko rekonstrukcije Muzeja Beograda ide od lošeg ka gorem

Priča oko rekonstrukcije zgrade Muzeja Beograda u Resavskoj ulici ide od lošeg ka gorem, nakon što je postupak izbora najboljeg ponuđača više puta ponovljan i menjan, za izvođača je izabran konzorcijum koji se okupio oko firmi „WD Concord West“ i „Jadran“, izjavila je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Beograda Mila Popović.

Ona je u pisanoj izjavi ukazala danas da su to „isti onaj Concord West koji je kasnio 500 dana na izgradnji vrtića na Bežanijskoj Kosi ili 200 dana na izgradnji Doma zdravlja u Borči, ista ona kompanija Jadran koja se izblamirala nedavnom ‘rekonstrukcijom’ OŠ ‘Vladislav Ribnikar’, a sada dobija posao čija je vrednost jednaka izgradnji devet novih osnovnih škola“.

Popović je upitala i da li je 43 miliona evra „realna vrednost rekonstrukcije, ili je ta cifra rezultat bliskih veza izvođača sa aktuelnom vlašću“.

Popović je ukazala da SSP „pozdravlja ideju da zgrada u Resavskoj ulici postane Muzej Beograda, samo ako to ujedno ne znači otvaranje novog bunara za korupciju“. Dodale je „da će se nakon smene ove nestručne, bahate i korumpirane vlasti ispitati svaki pa i ovaj projekat kao i da će poslove koji se finansiraju novcem građana moći da dobiju najpovoljni izvođači koji nisu ranije probijali rokove ili popravljali sopstvene radove na štetu građana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar