U trendu

24sata: Sabor o novim ministrima možda u četvrtak ili petak

ZAGREB – Vanredna sednica Hrvatskog sabora, na kojoj bi se glasalo o čak četiri do pet novih ministara, mogla bi biti održana u četvrtak ili petak, piše portal 24sata.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da je vlada premijera Anreja Plenković, nakon ostavke dvojice ministara, državne uprave i državne imovine, „spala na jedva nešto više od pola članova, a očekuje se da će ih biti još“.

Podseća se da je najpre „pao“ ministar za državnu upravu Tomislav Klauški, koji je, kako kažu, glumio moralnu vertikalu, a onda je i sam pobegao od afera.

Pad Gorana Marića je poslednji u nizu, a ostavku je podneo nakon potpisivanja dva ugovora o poklonu državnih nekretnina Gradu Novom Vinodolskom.

Opterećen medijskim napisima o mutnim poslovima koji bude sumnju u sukob interesa i uz upletanje USKOK-a u celu priču, Marić je potpisao svoj poslednji dokument kao ministar državne imovine.

Portal nezvanično saznaje da bi vanredna Sednica mogla biti održana u četvrtak ili petak, a na njoj bi se moglo raspravljati o čak četiri ili pet novih ministara.

Na listi za odstrel, dodaje, posebno se ističu Gabriele Žalac i Marko Pavić jer nemaju zastupničke mandate.

Njihovim odstranjivanjem, naime, Plenković ne bi rizikovao s većinom u Saboru niti bi otvorio prostor jačanju nezadovoljne desne struje HDZ-a.

Osim njih, premijer mora pronaći i zamenu za ministarku Mariju Pejčinović Burić koja u septembru dlazi na čelo Saveta Evrope.

„O statusu svakog pojedinog ministra odlučuje premijer“. U međuvremenu, SDP i Most pokreću nove opozive, i to za Gabrijele Žalac, Tomislava Tolušića, Marka Pavića i Milana Kujundžića, takođe opterećene brojnim aferama, piše 24sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar