U trendu

Abazović: Vlada će pomoći Cetinje sa 100.000 evra

PODGORICA – Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu je na posebnoj sednici posvećenoj nedavnom tragičnom događaju na Cetinju, kada je Vuk Borilović ubio 10 osoba, a ranio šest, a onda je ubijenmm, odlučeno da se Prestonici pomogne sa 100.000 evra.

Abazović je rekao da to neće biti konačna cifra i dodao da je Ministarstvo zdravlja formiralo komisiju sa psihološku pomoć svim građanima Cetinja koji za tom vrstom pomoći imaju potrebu.

Abazović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa gradonačelnikom Cetinja posle sednice vlade rekao da sve i da je helikopter Vojske CG bio angažovan ne bi doprineo da pripadnici Protivterorističke jedinice dođu na Cetinje pre nego su došli, jer bi deo vremena potrošili na odlazak do vojnog aerodroma u Golubovcima.

Kazao je da su na sednici razmatrani preliminarni rezultati Ministarstva unutrašnjih poslova o tom događaju, ali i izveštaj Ministarstva zdravlja.

Država, kazao je, neće zaboraviti policajca koji je ranjen u pokušaju da zaustavi tragediju.

„Nadam se da nijedna Vlada Crne Gore neće više imati potrebu za ovakvim sednicama“, rekao je Abazović.

Kako prenose podgoričke Vijesti, Abazović nije želeo da kaže piše li u preliminarnom izveštaju MUP-a da li je ijedna žrtva stradala nakon što je policija izašla na lice mesta.

Kazao je da ne želi da staje u odbranu bilo koga, osim zdrave logike, navodeći primer iz Austrije kada policija sat vremena nije mogla da obuzda napadača sa automatskom puškom.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković, koji je takođe prisustvovao sednici clade, zahvalio je na organizaciji sednice posvećene tragediji u Prestonici, ali i svima na pomoći u teškim trenucima za Cetinje i Crnu Goru.

„Prestonica Cetinje radi na formiranju komisije koja će definisiati odgovarajuće kriterijume za pomoć porodicima nasradalih i povređenih“, rekao je Đurašković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар