najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ahmetović: Vučić je u Potočarima napao “sam sebe”…

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadik Ahmetović smatra da je izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da iza napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima prošle godine stoje bošnjački političari, apsolutno neprimerena i da ne doprinosi stabilizaciji odnosa u regionu.

“Izjava Ivice Dačića je neprimerena i bazirana na osnovi ”rekla-kazala”. Aleksandar Vučić je u Potočarima napao ”sam sebe”, jer masa je reagovala i to niko nije mogao kontrolisati, i to zbog ranijih Vučićevih izjava o rezoluciji UN o Srebrenici, hapšenju Nasera Orića u Švajcarskoj i još mnogo toga”, istakao je za Klix.ba Ahmetović.

Kazao je da je svima u BiH, a pre svega političarima i Tužilaštvu BiH bilo stalo da se otkrije ako iza napada na Vučića stoje pojedinci.

“Ništa ne ukazuje da je neko organizovao taj napad. Siguran sam u to, jer sam bio i blizu samog tog događaja. Masa je reagovala verovatno gnevna na Vučićeve izjave neposredno pre obeležavanja genocida u Srebrenici prošle godine. Desio se nekontrolisan i stihijski odgovor mase, ali siguran sam da nije bilo nikakve namere da se ugrozi život premijera Srbije”, naglasio je Ahmetović.

Dodao je da je sigurno Tužilaštvo BiH imalo saradnju sa MUP-om Republike Srpske, i da su policijske agencije profesionalno odradile i svoj deo posla.

“Poruka Ivice Dačića ne treba nikome, pa ni Srbiji, jer da je postojala neka individualna odgovornost to bi se otkrilo. Svako sebe treba pogledati u ogledalo i videti koliko je kriv pa da izazove takvu reakciju mase. I ranije smo imali dolaske srbijanskih političara iz Srbije u Potočare, pa nije bilo takve burne reakcije građana. Ja ne prihvatam i ne odobravam takvu reakciju građana prema Vučiću, ali to je bio čisti revolt ljudi na ranije izjave srbijanskog premijera”, zaključio je Ahmetović.

Ivica Dačić ocenio je ranije danas povodom navoda u medijima BiH da se obustavlja istraga protiv jednog od glavnoosumnjičenih za pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici, da to pokazuje da bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada.

“Godinu dana ne samo da nisu ništa preduzeli na otkrivanju napadača i organizatora, već su sve učinili da ih zaštite”, ukazao je, između ostalog, Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

(Tanjug)

1 komentar
  1. neregistrovan

    Mnogo vi muje kakite.Za postizanje dogovora i mira potrebno je najmanje dvoje tj.dve strane,ali vi samo ocekujete da Srbija sebe ponizi i stvori nesto sto bi vas zadovoljilo.E nemoze.Daciceva izjava je odmerena i nikako nije ono sto ti tvrdis.Jeste,fukare organizovali na celu sa onim necasnim izmetbegovicem,koga bih ja nazvao bitangom,pa kukavice nesmete da priznate ocigledno.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike