U trendu

„Ako to urade u Republici Srpskoj, onda će i Federacija istom merom“

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) danas je u Sarajevu izjavio da je usvajanje Nacrta zakona u Skupštini RS, kojim se predviđa formiranje rezervnog sastava policije, stvar koja ide u smeru destabilizacije.

„To nije dobro. Ja ih pozivam da to ne rade, jer ako to urade, onda će to sigurno uraditi i Federacija BiH i kantoni u FBiH, jer drugog izlaza i izbora nemaju. To mora da bude ta vrsta odgovora. Onda će krenuti jedna trka koja nam je nepotrebna i otići ćemo ponovo u pogrešnom smeru“, smatra Džaferović.

On napominje da će za to vreme ljudi odlaziti iz BiH, dodatno će se ulivati nepoverenje u sistem u državi u kojoj žive, prenela je „Fena“.

Prema njegovim rečima, toga moraju biti svesni političari koji daju remetilačke izjave i političari koji preduzimaju remetilačke poteze.

„Konstruktivna atmosfera i rad za opšte dobro, za svakog čoveka, istina, pravda, borba protiv korupcije, integracije — evropske, atlanske, to je ono što je potrebno u ovom trenutku Bosni i Hercegovini“, smatra Džaferović.

On se nada da će na kraju ipak prevladati razum „i da ćemo iz ove situacije izaći na najbolji mogući način i za ljude koji žive u ovoj zemlji i za ovu zemlju“.

Na novinarsko pitanje da li je formiranje rezervnog sastava policije RS, na neki način, dizanje nacionalnih tenzija, Džaferović je odgovorio da ne zna šta je, te da se boji „da to nije nešto ozbiljnije“ i da zato ovako reaguje, preneo je Tanjug.

„To treba zaustaviti odmah. To jeste i dizanje nacionalnih tenzija, ali to može da bude pretnja stabilnosti ovoj zemlji. To ne treba nikome, ni onima koji to preduzimaju, koji to rade“, smatra Džaferović.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.