U trendu

Alal vera: Srbin održao lekciju usred Crnogorskog parlamenta (video)

Govor poslanika Miluna Zogovića u crnogorskom parlamentu povodom odluke vlasti o slanju oficira u Kforovu misiju na Kosovo i Metohiju uzburkao je strasti u javnosti najmlađe države NATO-a.

Zogović je odluku okarakterisao kao antisrpsku i uporedio premijera Duška Markovića sa Sekulom Drljevićem, šefom marionetske vlade pod vlašću fašističke Italije iz 1941. godine, podsećajući na sramno ulagivanje partnerima u Prištini, gde je Marković izjavio „da je uprkos protivljenju više od 85 procenata građana Crne Gore crnogorska vlast priznala državu Kosovo“.

Poslanik Demokratske narodne partije se osvrnuo i na demarkaciju Crne Gore i takozvane države Kosovo podsećajući da sa o razgraničenju može pregovarati samo sa Beogradom, ali i na slavnu istoriju i oslobođenje srpskih teritorija pod vođstvom Radomira Vešovića i Janka Vukotića Serdara, potonjeg vožda junaka sa Mojkovca.

Svoje obraćanje poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović završio je parafrazirajući reči starca Vukašina Mandrapu, novomučenika jasenovačkog pred klanje: „Samo vi radite svoj posao!“

(Sputnjik)

1 komentar
  1. dukljanin

    Crna Gora se bar konačno odlučila i ide u jednom smeru i nemora da znači da su bilo čiji interesi ugroženi u njoj.. Svako može da ulaze u Crnu Goru i da ostvaruje svoja prava ,da normalno živi itd..Ako mislite da se Crna Gora udaljila na taj način od Rusije grdno se varate ,najveći deo izvioza iz Crne Gore ide upravo u Rusiju i ovaj potez vlade Crne Gore je bio nužan kako država i narod nebi bili i dalje u pat poziciji kao Srbija ..U Srbiji nam prosipaju demagogiju i laž ,vlast hoće da sedi ne na dve nego na tri stolice jer pored Rusije,EU tu je i Kina ,nemože tako gospodo,vlast može i njima takvo stanje konfuzije odgovara jer su se dovoljno nakrali da im je svejedno kojem taboru pripadaju ..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike