U trendu

Albanski ministar: Hapšenje Haradinaja nezakonito

Albanski ministar unutrašnjih poslova Saimir Tahiri koji boravi na Kosovu tvrdi, povodom hapšenja Ramuša Haradinaja u Francuskoj, da je izvršenje poternice koju je za njim izdala Srbija neprimereno i nezakonito.

„Preneo sam svoj stav rukovodstvu Interpola, ne samo vezano za slučaj bivÅ¡eg premijera Haradinaja, traÅŸeći od njih da preispitaju sve poternice koje je izdala Srbija i da ih ne izvrÅ¡avaju u budućnosti. O tom pitanju se joÅ¡ diskutuje sa Interpolom“, rekao je albanski ministar.

On je u razgovoru sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, ponovio podršku albanske vlade i naroda kosovskim institucijama.

Kako navodi ATA, podrÅ¡ka se, kako je naveo Tahiri, odnosi na izazove kao Å¡to su vizna liberalizacija, priznavanje nezavisnosti Kosova i „potreba za angaÅŸovanjem u konstruktivnom dijalogu i izbegavanjem bilo kakvih provokacija ili nepotrebnih ćorsokaka, Å¡tetnih po proces dijaloga i zajedničku budućnost“.

Sa Tahirijem su i predsednik Parlamentarnog komiteta za bezbednost Sparta Braha i drugi članovima Komiteta koji će razgovarati o bezbednosnom akcionom planu Kosova i Albanije.

Tahiri je razgovarao i sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Skenderom Hisenijem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.