U trendu

Ali Ahmeti: Dogovor Vučića i Kurtija značajna i dugo očekivana vest za region

Politički lider Albanaca u Severnoj Makedoniji Ali Ameti ocenio je da je dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijjera Kosova Aljbina Kurtija značajna i dugo očekivana vest koja doprinosi miru, stabilnosti i bezbednosti u regionu.

On je na Fejsbuku (facebook.com/AliAhmetiOfficial) napisao da je jučerašnji dan, koji je u Ohridu počeo veoma optimistično zatvoren novim koracima za postizanje povoljnog dogovora u dijalogu o Kosova i Srbije.

„Strane su izrazile dugo očekivanu javnu saglasnost oko implementacionog plana za normalizaciju međusobnih odnosa, što je odlična i dugo očekivana vest koja doprinosi miru, stabilnosti i bezbednosti u regionu“, istakao je Ahmeti.

Dijalog Beograda i Prištine, prema njegovim rečima, prevazilazi bilateralnu dimenziju i „njegova uspešna implementacija sa epilogom obostranog priznavanja određuje evropsku orijentaciju regiona i jedinstvo Kosova“.

„Ohrabrujem strane da idu ovim dobrim putem do potpisivanja konačnog sporazuma u ​​Briselu, čina od kojeg niko neće isgubiti, već donosi zdravu budućnost“, napisao je lider najznačajnije albanske partije u Severnoj Makedoniji, DUI, Ali Ahmeti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.