U trendu

Ambasada SAD svojim državljanima: Dalje od demonstracija u Crnoj Gori

PODGORICA – Ambasada SAD u Podgorici upozorila je svoje državljane u Crnoj Gori da zbog najavljenih blokada saobraćajnica izbegavaju područja demonstracija i da budu oprezni ako se neočekivano nađu u blizini velikih okupljanja ili protesta.

”Očekuje se višestruko zatvaranje puteva širom zemlje i moglo bi otežati međugradska putovanja. Očekuje se značajno prisustvo policije, iako se predviđa da će okupljanja ostati mirna”, saopštili su iz Ambasade SAD u CG.

Upozorili su da okupljanja unutar Podgorice, ali i Crne Gore uopšte, imaju potencijal da postanu sve češća pojava.

“Iako su nedavna okupljanja ostala mirna, zatvaranje puteva u kombinaciji sa pojačanim prisustvom policije može ograničiti putovanja. Kao i kod svake velike mase, moguća je mogućnost nasilja i povećanja tenzija”, upozorili su iz ambasade.

Lideri Demokratskog fronta najavili za danas blokadu više saobraćajnica širom Crne Gore, koje počinju 18.30 sati i traće sat i po vremena, zbog promene izborne volje građana.

Oni su svojim državljanima preporučili da izbjegavaju područja demonstracija.

“Budite oprezni ako se neočekivano nađete u blizini velikih okupljanja ili protesta. Pratite lokalne medije za ažuriranja. Budi neprimetan”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko nekome bude potrebna pomoć, pozvli su ih da se jave Ambasadi SAD u Podgorici, da se prijave u Smart Traveler Enrollment Program(STEP) da biste primali bezbednosna ažuriranja, kao i da ih prate na Tviteru i Fejsbuku”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.