U trendu

Ambasada VB demantuje deo CG medija o izručenju Knezevića

PODGORICA – Ambasada Velike Britanije u Podgorici demantovale je navode nekih crnogorskih medija da nema prepreka da London izruči predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, preneo je podgorički portal Fosmedia.

„Komentarisanje pojedinačnih slučajeva ne spada u našu uobičajenu praksu. Svaki zahtev za izručenje koji upute nadležni organi Crne Gore se procesira u skladu sa UK Extradiction Act usvojenim 2003. godine“, saopšteno je iz britanske Ambasade za pomenuti portal.

Navodi se, međutim, da iz Ambasade nije konkretno odgovoreno na pitanje da li su povodom ovog slučaja već kontaktirani od nadležnih državnih organa Crne Gore.

„Ambasada je u stalnom kontaktu sa crnogorskim institucijama po širokom rasponu tema“, navode iz ambasade.

Deo podgoričkih medija objavio je ranije da nema prepreka da Knežević bude izručen Crnoj Gori, bez obzira na to što ima britansko državljanstvo i trenutno se nalazi u Londonu.

Crna Gora Kneževića potražuje zbog navodnih finansijskih malverzaicja.

Prema pisanju crnogorskih medija dve zemlje su prošle godine završili pregovore o zaključenju Ugovora o izručenju.

Iako taj Ugovor, kako je navedeno, još nije zvanično verifikovan, izručenje bjegunaca iz Britanije u Crnu Goru i obrnuto, obavlja se u skladu sa Evropskom konvencijom o ekstradiciji, čije su potpisnice obije države.

(Tanjug)

Napišite komentar