U trendu

Angela Merkel počela posetu Albaniji

Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je danas popodne u Tiranu, prvu stanicu dvodnevne posete regionu tokom koje će posetiti i Srbiju i BiH, javila je nemačka agencija DPA.

Merkel se u Tirani sastaje prvo sa premijerom Edijem Ramom a potom i sa predsednikom Bujarom Nišanijem. Nemačka kancelarka obratiće se popodne i učesnicima nemačko-albanske poslovne konferencije.

Glavne teme razgovora, kako navodi agencija AP, biće ambicije Albanije da što pre počne pregovore o članstvu sa EU a nemačka kancelarka preneće zvaničnicima u Tirani da se na tom putu od njih očekuje pre svega da se obračunaju sa korupcijom i kriminalom, ali i da zaborave na nacionalističke snove o  stvaranju „Velike Alabanije“.

Posle razgovora u Tirani Angela Merkel večeras će doputovati u Beograd gde će razgovarati sa predsednikom srpske vlade Aleksandrom Vučićem.

Za sutra su planirani razgovori sa predstavnicima nevladinih organizacija i predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Iz Beograda će Merkel sutra otputovati u Sarajevo gde će razgovarati s predsednikom Saveta ministara Denisom Zvizdićem i članovima predsedništva BiH, a posetiće i izložbu „Srebrenica 11/07/1995“ i sastati s predstavnicama udruženja Majke Srebrenice.

,

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar