U trendu

Bačena bomba na policijsku stanicu u Zavidovićima

Zavidovićima, u centralnoj Bosni, u toku noći je bačena eksplozivna naprava na zgradu policijske stanice, objavili su sarajevski mediji.

Povređenih nije bilo, a policija traga za počiniocem ili više njih.

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldin Ahmić potvrdio je za portal Klix.ba da je u Zavidovićima noćas u 15 minuta posle ponoći aktivirana eksplozivna naprava, ali da nema povređenih.

„Nepoznata osoba je 15 minuta iza ponoći bacila eksplozivnu napravu na aneks zgrade Policijske stanice Zavidovići. Povređenih nije bilo, a nastala je manja materijalna šteta. Policijski timovi rade na identifikovanju osobe koja je izvršila ovo delo“, rekao je Ahmić.

MUP ZDK saopštio je da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog dela terorizma. Dodaje se da će dalju istragu voditi Tužilaštvo BiH po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.Iz MUP-a ZDK su više detalja o napadu najavili tokom dana.

U ovom objektu izdaju se lična dokumenta, a od eksplozije je pričinjena manja materijalna šteta.

Napad na policijsku stanicu u Zavidovićima poslednji je u nizu napada na državne institucije u BiH.

Pre šest dana u sarajevskom naselju Rajlovac Enes Omeragić je ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, a potom izvršio samoubistvo.

Dva dana nakon toga desio se incident u Salakovcu, na putu Sarajevo-Mostar kada je pripadnik Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Zlatko Humo bacio topovski udar na Antu Jeleče, komandanta Oružanih snaga BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.