U trendu

Bačić: Pupovac da se izjasni o porukama Vučića

ZAGREB – Saborski zastupnik vladajućeg HDZ i šef poslaničkog kluba te stranke, Branko Bačić, pozvao je danas predsednika SNV i SD S S-a Milorad Pupovca da se izjasni o porukama srpskog predsednika Aleksandra Vučića na Danu sećanja u Bačkoj Palanci.

Bačić smatra da je potrebno obaviti razgovor sa Pupovcem, koji je prisustvovao sinoć obeležavanju Danas sećanja na srpske žrtve.

“Nije dobro da se na takvim događanjima, kada se hrvatski Domovinski rat kvalifikuje takvim ocenama”, ne čuje i Pupovčev glas koji se o tome treba jasno odrediti”, rekao je Bačić upitan da komentariše prisustvo predsednika SNV na Danu sećanja na kojem je Vučic, kako se navodi, Hrvatsku uporedio s Hitlerovom Nemačkom.

On je za tv N1 Zagreb tv rekao da je bi važnije bilo da Pupovac iskaže svoj stav o takvoj izjavi predsednika Srbije.

“Na taj način ćemo najviše doprineti našim međusobnim odnosima i poverenju u Hrvatskoj. To zaslužuje svaku osudu“, kazao Bačić.

On je poruke predsednika Vučića ocenio “istorijskim lažima” i smatra da one “najpre govore o njemu (Vučiću) i stilu i načinu vođenja Srbije, što ne pridonosi dobrim odnosima između Hrvatske i Srbije”.

Kaže i da su Hrvati imali pravo da oslobode veliki deo zemlje pri čemu smo, kako kaže, vodili računa i o našim sugrađanima, pripadnicima srpske zajednice.
„Bilo kakvo povezivanje hrvatskog odbrambenog, oslobodilačkog i pravednog rata sa bilo kojim agresorskim ratom je istorijska laž I zaslužuje osudu”, rekao je Bačić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.