U trendu

Bandića napali građani, gađali ga jajima

ZAGREB – Zagrebackog gradonačelnika Milana Bandića napali su danas stanovnici zagrebackog Vukomerca koji su protestovali nakon pucnjave u tom naselju.

Obračun kalašnjikovima između dve porodice dogodio se u neposrednoj blizini osnovne škole ispred koje su se danas okupili demonstranti.

Tamo se tokom protesta pojavio i Milan Bandić.

Bandića su u jednom trenutku napali besni roditelji đaka i stanovnici Vukomerca, a sve je bilo na rubu fizičkog obračuna, prenosi „Index.hr“.

Bandića su roditelji izviždali i izvređali, u jednom trenutku nasrnuli su na njega, bacilli su i razne predmete na automobile, a gađali su ga i jajima, navodi portal.

U jednom trenutku demonstranti su i fizički napali Bandića.

Intervenisala je i policija, a neki su pretili da će zapaliti kuću romskoj porodici koja je učestvovala u obračunu.

Hina prenosi da se na protestu ispred osnovne škole okupilo oko 300 roditelja i građana Vukomerca koji su zahtevali od nadležnih veću bezbednost za svoju decu, kao i iseljenje romske porodice koja je učestvovala u sukobu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali Bandić, predstavnici policije, Ministarstva obrazovanja, direktor škole, nastavnici, kao i predstavnici roditelja, dogovoreno je da sutra neće biti nastave, ali da deca koju nema ko da čuva mogu da dođu u školu.

U ponedeljak će nastava biti nastavljena. Mesto sukoba će do daljeg obezbeđivati policija, a u ponedeljak je za decu obezbeđena i stručna pomoć.

Dogovoreno je i da se sutra u 17 sati deca i roditelji okupe u školi da bi deci pokazali da su njihova škola i kvart sigurni.

Bandić je izjavio da građane treba razumeti jer se ovako nešto prvi put dogodilo, dodajući da će policija obaviti svoj posao.

Komentarišući zahtev za iseljenje romske porodice, Bandić je istakao da se niko iz grada neće seliti jer Zagreb „vredi jednako za sve“.

Direktor škole Zdravko Dominik, čiju ostavku su zatražili pojedini roditelji, rekao je da se škola zalaže za bezbednost dece i da će učiniti sve da do ovakvih stvari ne dođe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar