U trendu

Baša: Albanski narod uzima sudbinu u svoje ruke

TIRANA – Ujedinjena albanska opozicija danas će održati šesti „nacionalni protest“ koji će početi u 19 sati ispred sedišta vlade u Tirani, prenosi portal a1on.

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša rekao je da su Albanci odlučni da preuzmu sudbinu u svoje ruke, optuživši premijera Edija Ramu da „nema niti dostojanstvo, niti čast“.

„Edi Rama je kriminalac, lopov koji nema dostojanstvo, niti čast. Da je imao trunku dostojanstvo, on bi otišao kao što su to uradili premijeri Austije i Velike Britanije. Pomoć Nemačke i SAD je neophodna u rešavanju krize u našoj zemlji, ali zahtev za za odlazak Edija Rame neće biti predmet preogovora“, poručio je Baša.

On je istakao da opozicija neće odustati od „borbe na život ili smrt“ i pozvao građane da što masovnije izađu na protest, koji će, kako je najavio, trajaće četiri sata.

Liderka opozicionog Socijalističkog pokreta za integraciju Monika Kruemadi pozvala je demonstrane da „ne pribegavaju nasilju i da protestuju mirno i dostojanstveno“.

Inače, albanski vlasti preuzimaju sve mere bezbednosti povodom današnjeg protesta. Sedišta vlade i parlamenta su zaštićena gvozdenim ogradama, a o bezbednosti će brinuti 2.000 uniformisanih i civilnih policajaca.

U međuvremenu je i američka ambasada u Tirani pozvala svoje građane koji borave u Tirani da budu pažljivi u oblasti i periodu gde će biti održan zakazani protest ujedinjene opozicija, kao i da prate lokalne medije kako bi se upoznali sa rutom kretanja građana tokom protesta.

(Tanjug)

Napišite komentar