U trendu

Bernardić: Vlast nudi nacionalne teme u zamenu za probleme HR

OSIJEK – Predsednik SDP-a Davor Bernardić ocenio je danas da se pokušaj ulaska 11 pripadnika vojske Srbije u Hrvatsku može shvatiti kao provokacija, ali i da teme s nacionalnim predznakom obično dominiraju kako se ne bi pričalo o stvarnim problemima u hrvatskom društvu.

„Činjenica je da je Srbija prekršila određene pravne norme i da to možemo shvatiti kao provokaciju, ali pozivam da se smanje tenzije, i zaštite svi koji su u Hrvatskoj drugi i drugačiji, po bilo kojoj osnovi, verskoj, nacionalnoj ili seksualnoj“, rekao je Bernardić a prenosi Hina.

Upitan je li Hrvatska trebal oštrije da reaguje i pozove srpskog ambasadora na konsultacije, Bernardić je ponovo pozvao na smanjivanje tenzija i zaštitu svih koji su drugi i drugačiji.

Predsednik SDP-a smatra kako teme s nacionalnim predznakom obično dominiraju kako se ne bi pričalo o stvarnim problemima u hrvatskom društvu.

To, kaže, odgovara vladajućima zato što je izborna godina i što Vlada nema plan borbe protiv siromaštva i korupcije, plan kako podići plate, zaustaviti iseljavanje i omogućiti da zdravstvena zaštita bude kvalitetna i dostupna svima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.