U trendu

Jutarnji: Most napustio pregovore – N1: Dezinformacija

Članovi Mostovog pregovaračkog tima prekinuli su pregovore sa DZ-om oko usklađivanja programske platforme za formiranje nove vlade, piše portal Jutarnjeg lista.

Regionalna N1 TV je, međutim, prenela da im je izvor iz Mosta nezavisnih lista, rekao da je sve u redu, da se radi o dezinformacijama, i da se pregovori u poneđeljak nastavljaju normalno.

Pozivajući se na svoja saznanja, list navodi da su pregovori, navodno, prekinuti bez ikakvog obrazloženja s Mostove strane.

Izvori Mosta listu su rekli da pregovora neće biti do poneđeljka.

HDZ i Most su u prvoj fazi pregovarali o sedam Mostovih zahteva, a kad se to prilično privelo kraju, ove sedmice započeli su razgovore o programu i organizaciji buduće vlade.

Iako su sa obe strane stizale informacije da se još ne razgovara o konkretnim imenima i resorima, nego o usklađivanju programa, navodno je ipak zapelo oko nekih kadrova.

Inače, juče je na Pantovčaku održan prvi krug konsultacija a predsednicom Kolindom Grabar Kitarović o mandatu nove vlade, ali je konstatovano da nije stranka zasad nema podršku 76 zastupnika.

Drugi krug konsultacija zakazan je za ponedeljak 10. oktobra, a predsednica je najavila da će konstitutivnu sednicu Sabora zakazati za 14. oktobar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar