najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

BiH četvrta u svetu po broju boraca za tzv. Islamsku drzavu

Bosna i Hercegovina je četvrta u svetu po broju njenih stanovnika koji su se pridružili tzv. Islamskoj državi. tvrde britanski mediji koji navode da se u ovoj godini 92 državljana BiH pridružilo toj terorističkoj organizaciji.

Na petom mestu je, kako se navodi, Kosovo sa 83 borca, a ispred BiH su Jordan, Tunis i Saudijska Arabija, dok je među zemljama Evropske unije Belgija vodeća po broju ISIS-ovih pripadnika.

Bosna i Hercegovina je označena i kao zemlja preko koje se krijumčari naoružanje, potvrdio je to ministar sigurnosti, Dragan Mektić, koji do tih saznanja došao nakon napada u Parizu.

BiH se pominje i kao mesto pranja novca za potrebe terorista, premda u ovoj zemlji postoji zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

S druge strane, u SIPA je za regionalnu N1TV potvrđeno da nema informacija da se na teritoriji Bosne i Hercegovine nalaze pripadnici ISIS-a.

Novac prikupljen u džamijama Velike Britanije koristi se za finansiranje terorista ISIS-a, a pranje novca se vrši preko računa u BiH, navode mediji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike