U trendu

Bijelo Polje: Traže da se ukloni grafit „Smrt Hrvatu“

BIJELO POLJE – Nekoliko dana pošto su dva mladića pretučena u Bijelom Polju, zbog, kako se sumnja, nacionalne pripadnosti, Hrvatska građanska incijativa podseća da na ulazu u taj grad već neko vreme stoji grafit “Smrt Hrvatu!“ i traže da se taj šovinistički natpis ukloni.

Bijelo Polje je, podsećaju u saopšstenju, grad koji njeguje multiverski i multinacionalni sklad, što je dokazano i onda kad je to bilo najteže.

“Na žalost, vidimo da i danas postoje recidivi retrogradnih ideologija, koji nas žele vratiti u prošlost”, ističu u Hrvatskoj građanskoj inicijativi.

Dodaju da su uvereni da je društvo pokazalo kapacitet za odbranu temeljnih vrednosti suživota i tolerancije, te da i ovog puta neće izostati, kako odgovor javnosti tako i nadležnih institucija.

“Jednako tako očekujemo da će državni organi pronaći i vinovnike napada na Adema Gredića i Admira Bašića, kao i motive ovog mučkog čina. Institucionalni odgovor na nasilje najbolji je pokazatelj zrelosti društva i preventiva za sve destruktivne namere onih koji se ne mire s uređenim i demokratskim ambijentom koji nepovratno izgrađujemo.”

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.