Bivši ambasador SAD u Srbiji: Svet da reaguje na Bakirove provokacije

Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri je izjavio danas da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati Kosovo – opasna provokacija i da se nada da će međunarodna zajednica snažno reagovati i osuditi tu izjavu.

„Postoji istorija nestabilnosti, a to obuhvata BiH, Kosovo i Makedniju, a Srbija je već nekoliko godina faktor stabinosti u regionu i to je veoma važno, ali ne može Srbija sama da načini ovaj reigona stabilnim kada se dugoročno gleda. Potrebna je pomoć suseda u regionu i međunarodne zajednice, a ne vidim volju, želju i energiju međunarodne zajednice da preduzme korake da ove pomenute zemlje učini stabilnijim“, rekao je Montgomeri gostujući na RTS-u.

Montgomeri ističe da je izjava Izetbegovića još jedna primer nečeg što je provokativno i opasno, s obzirom da svi znamo da u BiH svaka veća odluka mora da bude odobrena od tri naroda.

„Njegova izjava je svakako jednostrana i takve izjave vode samo većoj nestabilnosti u regionu. Nadam se da će međunarodna zajednica snažno reagovati na njegovu izjavu i na provokaciju koju je ona izazvala pošto su u proslsosti reagovali i na izjave Milorada Dodika, koje su bile po njihovom mišljenu bile provokativne“, naveo je Montgomeri.

(Tanjug)

3 komentara
  1. mesa

    I ČOVIĆ ISTO PORUČIO U VEZI PRIZNAVANJA KOSOVA ZAŠTO SE POGREŠNO INTERPRETIRAJU RIJEČI BAKIRA IZETBEGOVIĆA

  2. mesa
  3. mesa

    hrvacki iste rijeci goori

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike